×

Samo-organizirajuća kuhinja u Sarajevu

Ovo dolje na slici su žene koje poslužuju najbolji doručak u hotelu u Sarajevu. Za razliku od hotelskih lanaca gdje možete pojest odličan, ali predvidiv doručak, ovdje će vas svaki puta iznenaditi malim remek djelima. Odlučio sam porazgovarati s njima da saznam tajnu uspjeha. Na moje pitanje tko osmišljava ovaj sjajan koncept doručka njih dvije su rekle: „Mi, mi u hotelu„. Te žene su od menadžmenta hotela dobile financijski okvir i autonomiju da same odlučuju što će posluživati za doručak. Još su dodale: „Znate, mi pitamo i goste šta im se sviđa“. Tko može bolje odlučiti što gosti vole jesti nego ljudi koji svako jutro s njima provode vrijeme? Ako su ti ljudi ujedno i „pravi ljudi na pravom mjestu“, uspjeh je garantiran. Menadžment tog hotela je pronašao prave ljude, dao povjerenje i ljudi to vraćaju natrag. Osim toga trebate vidjeti tu razinu skromnosti, predanosti i uslužnosti koje njih dvije demonstriraju svako jutro. Na kraju, svi imamo dobrobit od toga, a posebno mi koji uživamo u njihovom sjajnom doručku.

Autor:

Alan Žepec

Afternoon Coaching Conference

Na Afternoon Coaching Conference 21. svibnja u Zagrebu, kroz interaktivna predavanja i razgovore s vrhunskim coachevima iz Hrvatske i Turske,…

Alan Žepec: “Puštanje kontrole.”

Mi smo ljudi naviknuti rješavati stvari. Naviknuti samo da ćemo svojom inteligencijom, vještinama i sposobnostima riješiti svaki životni problem pred…

Važnost timske kulture

Kada uđete u neku kompaniju, što je prvo što osjetite?   Je li to energija u prostoru, osmijesi zaposlenika ili…